Er zijn vele soorten anoniem bellen in Netherlands, maar er zijn twee hoofdtypen:

1. Het eerste Anoniem bellen type is dat waarbij een persoon een specifieke reden heeft om zijn identiteit te verbergen en dit kan om een aantal redenen zijn:

a) Ze willen misschien niet dat mensen weten dat ze een strafblad hebben, of

b) zij willen misschien niet dat mensen weten dat zij getrouwd zijn, of

c) zij willen misschien niet dat mensen het bestaan van hun kind te weten komen, of

d) zij willen misschien gewoon hun identiteit verbergen omdat zij niet door mensen willen worden lastiggevallen.

2. Het tweede type anoniem bellen is wanneer iemand niets voor iemand verbergt, maar gewoon niet lastig gevallen wil worden door mensen die hem vragen stellen over zichzelf.

Het probleem met beide soorten anoniem bellen is dat het erg moeilijk is om erachter te komen wie ze werkelijk zijn. In het geval van de eerste soort kan het zeer moeilijk zijn te achterhalen of iemand een strafblad heeft, of dat hij getrouwd is. In het geval van het tweede type kan het zeer moeilijk zijn om erachter te komen of iemand al dan niet een pedofiel is.

Als u wilt weten wie anoniem bellen is, zult u gebruik moeten maken van een zoekdienst in openbare registers. Er zijn een aantal websites die deze diensten aanbieden, en ze kunnen in veel gevallen zeer nuttig zijn. Er zijn echter ook een aantal websites die beweren gratis opzoekingen in openbare registers aan te bieden, maar in feite verstrekken zij alleen informatie over mensen die zich bij hen hebben geregistreerd. Dit betekent dat u deze websites niet kunt gebruiken om uit te vinden wie anoniem bellen is.

Dus hoe kunt u erachter komen wie anoniem bellen is? U kunt gebruik maken van een betaalde dienst. Met deze diensten kunt u allerlei dingen over mensen te weten komen. Als je op zoek bent naar informatie over iemands strafblad, kun je een dienst gebruiken om te achterhalen of hij ooit is gearresteerd of veroordeeld voor een misdrijf. Als u op zoek bent naar de huwelijksgegevens van iemand, kunt u gebruik maken van een dienst. Als u op zoek bent naar het adres van een persoon, kunt u gebruik maken van een dienst.