Hoe bel je anoniem met een Samsung?

Anoniem bellen kan je grote voordelen bieden. Je kunt er belang bij hebben dat mensen of bedrijven je telefoonnummer niet kunnen zien. In zulke gevallen is het erg fijn en belangrijk dat de mogelijkheid bestaat het nummer van je Android telefoon af te schermen.

Het biedt rust en privacy, omdat je zeker weet dat mensen die je belt, je nummer niet kunnen zien. Het is niet zo moeilijk je je Samsung smartphone zo in te stellen dat je gegevens afgeschermd worden. Je kunt dit eenvoudig met een paar handelingen regelen voor zowel eenmalig als altijd bellen met een anoniem telefoonnummer.

Veel bedrijven maken gebruik van de mogelijkheid anoniem te bellen, maar uiteraard is dit ook voor jou als individu mogelijk. Op het scherm van de persoon die je belt staat dan anoniem of privé nummer te staan.

Houdt er wel rekening mee dat het kan zijn dat mensen niet opnemen, omdat ze een nummer in het scherm willen zien staan. Het wordt nogal eens gebruikt door bedrijven die je een product willen verkopen, zoals energieleveranciers en goede doelen.

 

Om welke redenen kun je anoniem bellen?

Je kunt hele goede redenen hebben om je nummer te blokkeren, zodat anderen jouw nummer niet kunnen zien. Als je veel op koop- en verkoopsites zit, is het wel zo prettig dat potentiële kopers jouw telefoonnummer niet kunnen zien. Zo voorkom je dat ze je op de meest onmogelijke tijden bellen om vragen te stellen of om te onderhandelen over de prijs. Het voorkomt ook dat mensen je telefonisch kunnen bedreigen. Dat biedt je extra zekerheid met handel drijven.

Ook als je naast je zakelijke telefoon een privénummer hebt, is het wel fijn als je je telefoonnummer af kunt schermen. Als je je privénummer af en toe gebruikt om zakelijke telefoongesprekken te voeren, is er veel voor te zeggen je telefoon eenmalig af te schermen.

Zo voorkom je dat je privénummer zichtbaar wordt op de telefoon van degene die je belt. Er kan dan geen misbruik van gemaakt worden door je op de meest onmogelijke tijden te bellen. Je kunt dit eenmalig doen, maar ook standaard zodat je nummer altijd voor iedereen afgeschermd is.

Het kan gebeuren dat je ruzie krijgt met een bekende en die persoon heeft besloten je telefoonnummer te blokkeren. Als je het contact met die persoon te waardevol vindt om kwijt te raken, kun je proberen hem of haar anoniem te bellen. Als je geluk hebt, neemt die persoon de telefoon op en heb je kans het uit te spreken en het contact te herstellen. Daarvoor kun je de telefoon eenvoudig instellen op eenmalig anoniem bellen.

Telefoonproviders kunnen nagaan met wie je belt

Je provider kan overigens wel zien met welk telefoonnummer je mensen opbelt. Dit geldt overigens ook voor de provider van de persoon naar wie je anoniem belt. Je mag er vanuit gaan dat ze die informatie niet zomaar door zullen geven aan instanties. Ze houden rekening met de privacywet en zijn niet erg gewillig om informatie van hun klanten te delen.

Indien ze echter een geldige reden hebben om je nummer aan bevoegde instanties zoals politie en justitie door te geven, zullen ze dat wel doen. Gebruik die optie dus niet om mensen op die manier lastig te vallen. Je kunt in de problemen komen als de provider je nummer aan de politie doorgeeft en het is ook heel vervelend voor anderen. Hou het netjes. Dat is voor alle partijen het prettigst en kan problemen voorkomen.

Je kunt anoniem bellen overigens wel gebruiken om een geweldige grap met een bekende uit te halen. Dan is het wel handig als je nummer niet zichtbaar is voor die persoon. Zeker als hij of zij weet dat je wel in bent voor een goede grap.

Als je heel erg verliefd op iemand bent, kun je het eenmalig inschakelen en diegene met Sinterklaas opbellen en een gedicht voorlezen, waarin je de ander de liefde verklaart of met Valentijn iemand bellen waar je een oogje op hebt, zonder jezelf bekend te maken en een romantisch liedje zingen.

Ook bij een eerste date zou je hier gebruik van kunnen maken, als je op een bepaalde locatie af wil spreken, maar niet gelijk je telefoonnummer te geven. Anoniem bellen kan dus zeker grote voordelen hebben.

Telefoon instellingen voor eenmalig anoniem bellen met android

Eenmalig anoniem bellen is heel eenvoudig. Je hoeft alleen maar het hekje en # 31 voor het telefoonnummer te plaatsen. Je kunt bijvoorbeeld #31#0687654321 ingeven. Je kunt nu veilig anoniem bellen (dat geldt onverminderd voor anoniem bellen met je huistelefoon).

Wil je dezelfde persoon later nog een keer met nummer onbekend bellen? Dan moet je dezelfde actie nog een keer uitvoeren, dus #31 ervoor zetten. Als je dat er niet voor zet, kan de persoon die je belt gewoon je telefoonnummer in het scherm zien.

Let hier dus goed op als je niet wil dat je nummer voor bepaalde personen zichtbaar wordt. Indien je je nummer voor bepaalde personen nooit zichtbaar wil hebben, kun je dat nummer het beste in je telefoon opslaan met #31 ervoor.

Dan weet je zeker dat je niet per ongeluk de fout in gaat en je telefoonnummer toch zichtbaar wordt voor bepaalde mensen. Zeker als je je smartphone zowel zakelijk als privé gebruikt, biedt dat grote voordelen. Dat geldt ook als je je telefoon wel eens uitleent aan mensen.

Telefoon instellingen voor altijd anoniem bellen

Wil je je telefoon zodanig instellen dat hij standaard op onbekend nummer staat? Ook dat is heel eenvoudig. Het is in een paar stappen geregeld.

Stap 1. Open op de telefoonapp op je smartphone en klik op de drie puntjes rechts bovenaan in beeld;
Stap 2. Klik op instellingen;
Stap 3. je ziet Beller-id en vink het vakje aan.

Vanaf dit moment kun je altijd anoniem bellen. Het is uiteraard ook weer even makkelijk ongedaan te maken door bij Beller-id het vinkje weer uit te zetten.

Het hangt af van het type smartphone dat je hebt of je bij stap twee direct bij Beller-id terecht komt of dat je aanvullende instellingen aan moet vinken.
Hier staan drie opties; standaard instelling netwerk, nummer verbergen en nummer tonen. Als je hier op nummer verbergen klikt, is je nummer in het vervolg onzichtbaar voor alle mensen die je belt.

Anoniem bellen is uiteraard met alle Android telefoons mogelijk. Dit kan uiteraard ook met telefoons die niet op Android werken zoals de IPhone. Soms kun je zelfs met de vaste telefoon anoniem bellen, maar dat hangt van je provider af. Als je dit wil, kun je het beste je eigen mobiele nummer bellen om te controleren of er onbekend nummer in het scherm van je telefoon staat.

Als je vaste nummer niet zichtbaar is, heb je daar dus ook vrijheid om anoniem te bellen als dit in voorkomende gevallen noodzakelijk of gewoon heel fijn is. Met je Samsung smartphone werkt het sowieso dus heel makkelijk en kun je dus eenvoudig profiteren van deze optie op je telefoon als je niet wil dat je telefoonnummer gemakkelijk achterhaalt kan worden door de persoon die je belt.

Wil je weten hoe je anoniem belt met een iphone, klik dan op deze link. 

 

Nummer onzichtbaar
Geen betaalnummer
op factuur

Goedkoper bellen
dan met prepaid!

Opwaarderen
tijdens belsessie
Betalen met Ideal,
creditcard, Paypal
24 uur
beschikbaar

Maak nu geld over naar uw online portemonnee en
start gelijk met Anoniem bellen!

Vul hieronder de gegevens in. Na succesvolle betaling krijgt u per e-mail uw code toegestuurd.

Bedrag*
E-mail*

Kies betaalmiddel